Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Beveiligen blijft mensenwerk…

“Politie maakt grote blunders bij kunstroof Rotterdam”. Dat is de kop van een artikel dat op www.nu.nl is geplaatst. Wanneer we het artikel lezen, roept dit de vraag op, of er daadwerkelijk wel sprake is van blunders. Immers wanneer je als politieagent of beveiliger niet op de hoogte bent van de inventaris van een locatie, hoe weet je dan of er goederen vermist worden. Opmerkelijk is natuurlijk wel, waarom het bijna anderhalf uur heeft geduurd, voordat de vermissing daadwerkelijk werd vastgesteld.

Wij stellen, dat bij een alarmmelding, er ALTIJD een oorzaak is van een alarmmelding. Het vaststellen van de oorzaak is dan ook prioriteit en is nog niet zo eenvoudig. Te vaak wordt de oorzaak afgemeld als zijnde een nodeloos alarm. Maar de vraag blijft; wat was de oorzaak? Een gedegen onderzoek naar de oorzaak is dan ook prioriteit bij alarmopvolging en –afhandeling!

Uiteindelijk is onze conclusie dat beveiligen niet alleen bestaat uit allerlei technische en bouwkundige componenten, maar dat het menselijke aspect (de response) minstens zo belangrijk is. Daarbij dienen de mensen, die bij het beveiligen betrokken zijn, ook goed te weten waar de beveiliging op is gericht, om zodoende snel en adequaat te kunnen reageren. Dan had men zeer waarschijnlijk in aanzienlijk minder tijd vastgesteld dat er zeer waardevolle schilderijen werden vermist.

Heeft u vragen over beveiligen? Wij willen u graag ondersteunen met de juiste adviezen.