Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Mensenwerk en automatisering gaan hand in hand in ISP’s nieuwe screening applicatie

Een pre-employment screening is mensenwerk. Als werkgever wilt u namelijk zeker weten dat de kandidaat past bij de functie en bij uw onderneming. Een applicatie kan zo’n screening snel uitvoeren, zonder de persoon achter de data uit het oog te verliezen. Dankzij de mogelijkheid om de nieuwe applicatie via API’s te koppelen met bestaande hr-systemen, wordt het proces bovendien sneller en toegankelijker voor alle betrokkenen. In dit artikel vertelt Rivka van Doorn, Manager afdeling Screening & Backoffice, hoe de nieuwe screening applicatie van International Security Partners het beste van twee werelden combineert.

Rivka van Doorn - Manager afdeling Screening & Backoffice

Rivka van Doorn – manager afdeling screening & backoffice bij ISP

Een volledig vernieuwde applicatie

Om dat te realiseren is speciaal voor ISP een compleet nieuwe screening applicatie gebouwd door Junction creative + digital agency. “Afgelopen maanden vormden een overgangsperiode,” vertelt Rivka. “Vrijwel al onze klanten gebruiken nu deze nieuwe applicatie.” Die vervangt de oude applicatie, en dat brengt veel voordelen met zich mee voor zowel de aanvrager van de screening, als voor de kandidaat die de screening doorloopt.

Het beste van twee werelden

“Een screening is een persoonlijke aangelegenheid,” zegt Rivka. “Het gaat over mensen, en een screening heeft gevolgen voor mensen.” Daarom was de ambitie bij ISP om de screenings niet alleen technisch te verbeteren, maar ook gebruiksvriendelijker te maken zonder de persoon achter de data uit het oog te verliezen. Rivka: “De doorlooptijd is nu veel korter doordat veel processen geautomatiseerd zijn. Toch werken we niet met automatische vinkjes: gegevens worden altijd door een gespecialiseerde medewerker beoordeeld.”

Gemakkelijk screenings aanvragen

“Wat ook gebruiksvriendelijker is geworden, is de toegang tot de applicatie. Dankzij API’s is het nu mogelijk om het systeem te koppelen met de eigen hr-software. Zo kan een screening via de software van de klant worden aangevraagd en ingezien. Via het bekende, overzichtelijke design – met een frisse update – is de workflow gevoelsmatig hetzelfde als die van de oude applicatie. Achter de schermen is er wel veel vernieuwd: deze nieuwe versie werkt sneller, veiliger en is toekomstbestendiger.

Gegevens snel uploaden

Wordt er aan een kandidaat gevraagd om een screening te doorlopen, dan kan die het proces na het geven van diens toestemming direct starten via een laptop, telefoon of tablet. Zo is het in de applicatie mogelijk om een foto van een diploma te maken en direct te uploaden. Al met al kost het invullen van een uitgebreide screening niet meer dan 15 minuten. “We zijn ons ervan bewust dat de applicatie het eerste uithangbord vormt van onze klant. Gebruiksvriendelijkheid was dus ons hoofddoel, juist ook voor de kandidaat,” aldus Rivka.

AVG-proof: dit gebeurt er met de data

Na het aanvragen en afronden van een screening ontvangen de aanvrager en de kandidaat een integriteitsverklaring, die voor de klant nu dus extra makkelijk in te zien is via diens eigen hr-systeem. De geüploade gegevens blijven afgeschermd. “Na het afronden van de beoordeling worden deze gegevens ook voor de medewerkers van ISP versleuteld, en na een jaar automatisch verwijderd, of op verzoek zelfs al eerder,” vertelt Rivka. “Het proces is AVG-proof, en we vragen enkel en alleen om gegevens die strikt noodzakelijk zijn.”

Wilt u meer weten over pre-employment screening, of gebruik maken van onze nieuwe applicatie? Neem gerust contact met ons op.